Home > Fixes > Zyxel P-2602HW-D1A VoIP Instellingen Telfort

Zyxel P-2602HW-D1A VoIP Instellingen Telfort

Vandaag was ik mijn router aan het configureren en bij de firewall settings heb ik “per ongeluk” een drop packets regel opgezet voor LAN naar WAN. Toen ik uitlogde en opnieuw probeerde in te loggen, kreeg ik pas door dat ik de router niet meer binnenkwam omdat alle packets gedropt werden.

Dit was dus zeker niet handig, en ik werd gedwongen de router te resetten. Het internet deed het zoals altijd direct, maar de thuis telefoon niet. De SIP instellingen voor de VoIP moesten ingesteld worden in de modem. Het grote probleem was dat ik het SIP wachtwoord niet meer wist en nergens meer kon terugvinden.

Na heel wat gezoek op het internet en de Telfort website heb ik het uiteindelijk opgelost, maar het heeft heel wat tijd gekost om uit te vinden hoe ik het SIP wachtwoord kon wijzigen. Telfort’s FAQ was in ieder geval niet behulpzaam omdat er hierover niets te vinden is (ik heb er niets over kunnen vinden in ieder geval).

Het probleem is op te lossen door simpelweg

 1. naar de pagina Instellingen voor vast bellen te gaan en daar in te loggen met je telfort inloggegevens
 2. vervolgens kiezen voor Ik wil mijn instellingen wijzigen
 3. en tot slot het wachtwoord wijzigen onder Toegangscode wijzigen

Nu is datzelfde wachtwoord direct te gebruiken in de SIP instellingen van je router. Zie hier ook een handleiding van Telfort voor meer informatie.

Samenvattend:

 • Het SIP nummer is het telefoonnummer
 • Gebruikersnaam is ook het telefoonnummer
 • Wachtwoord is de opgegeven toegangscode

Mijn internet lijkt nu ook sneller te werken, dus ik heb met dit avontuur toch iets positiefs bereikt naast het fixen van mijn telefoon. ­čśÇ

Notitie: Bij het opnieuw inloggen op de router is het standaardwachtwoord normaal gesproken 1234.

Categories: Fixes Tags:
 1. October 1st, 2010 at 16:54 | #1

  Hartelijk bedankt voor je oplossing, het heeft mij prima geholpen!

 2. JD
  October 18th, 2012 at 23:18 | #2

  na een internet storing zijn al mijn voip gegevens gewist !! Hele avond zoeken en dankzij bovenstaande tip weer in orde. Klasse!

 1. No trackbacks yet.
*